Держаудитслужба займеться аудитом «Укрнафти» – Маркарова

Читать на русском

Маркарова заявила, що Державна аудиторська служба найближчим часом займеться питанням аудиту Публічного акціонерного товариства Укрнафта.

Міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що Державна аудиторська служба (ДАСУ) найближчим часом займеться питанням аудиту Публічного акціонерного товариства «Укрнафта».

Про це вона написала у Facebook у відповідь на публікацію щодо перевірки ПАТ.

Раніше голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський нагадав, що Держаудитслужба не може перевірити «Укрнафту» з 2010 року.

Він також оприлюднив документи з поясненнями від ДАСУ.

Нагадаємо, торік «Укрнафта» також не пустила державних аудиторів до себе на перевірку. Компанії «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція "Укрнафти». Групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами «ПриватБанку, серед яких зокрема Ігор Коломойський - близько 42% акцій.

За даними Держреєстру судових рішень, НАБУ розслідує як мінімум два кримінальні провадження щодо «Укрнафти». Перше зареєстровано 16 квітня 2015 року і стосується виведення коштів через нафтові аукціони, друге - від 28 квітня 2015 року і стосується ухилення від сплати податків при операціях купівлі-продажу нафтопродуктів.

Також ДФС подала до суду на «Укрнафту» для стягнення податкового боргу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: