У Євросоюзі змінились правила отримання віз

Читать на русском
З неділі, 2 лютого, набули чинності нові правила отримання віз для короткострокових поїздок до країн ЄС.

З неділі, 2 лютого, набули чинності нові правила отримання віз для короткострокових поїздок до країн ЄС.

Про це йдеться на сайті Європейської комісії.

Великий бізнес в Україні: чи потрібні закордонним інвесторам «інвестняні»Володимир Зеленський на економічному форумі в швейцарському Давосі пообіцяв для сміливих іноземних інвесторів в українську економіку запровадити інститут персональної «інвестняні».

«Нові правила ЄС щодо короткострокових віз будуть застосовуватися з 2 лютого 2020 року. Вони спростять для законних відвідувачів процедуру запитів на візу для в'їзду до Європи, полегшать розвиток туризму, спорту та бізнесу і одночасно нададуть більше ресурсів для протидії ризику незаконної міграції і загрозам для внутрішньої безпеки», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що нові правила стосуються 105 третіх країн, громадянам яких потрібна віза для в'їзду до Євросоюзу. У той же час ніяких змін у візовій політиці не відбудеться для країн, які мають режим безвізових поїздок до ЄС.

Нові правила передбачають, що короткострокові візовий режим для громадян третіх країн необхідні для в'їзду в 22 країни ЄС, які є членами Шенгенської зони (Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Словаччина, Словенія, Іспанія і Швеція). Такі правила поширюються також на чотири асоційовані з ЄС країни - Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію. Короткострокові візи, які будуть видаватися в будь-якій з перерахованих країн, дозволяють подорож по всіх країнах ЄС тривалістю до 90 днів впродовж будь-якого в 180 днів.

Раніше Китай попросив у ЄС допомоги в боротьбі з коронавірусом.

Також нагадаємо, Україна отримає 500 мільйонів євро від ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: