Макрон заявив про необхідність реформування Євросоюзу після Brexit

Читать на русском
Європейський союз потребує реформ після виходу Великобританії з його складу, заявив в своєму ТВ-зверненні до співвітчизників президент Франції Еммануель Макрон.

Європейський союз потребує реформ після виходу Великобританії з його складу.

Про це в п'ятницю, 31 січня, заявив в своєму ТВ-зверненні до співвітчизників президент Франції Еммануель Макрон.

Британія виходить з ЄС: історія BrexitВеликобританія вийде з Євросоюзу в ніч з 31 січня на 1 лютого. Рішення про це було ухвалено на референдумі в 2016 році.

Французький лідер розцінив Brexit як «тривожний сигнал для всієї Європи». Він вважає, що відхід Британії став наслідком того, що європейські країни недостатньо трансформувалися.

«Ми повинні зробити Європу більш суверенною, більш демократичною, більш близькою до своїх співгромадян. Країни ЄС повинні залишитися єдиними», - наводить ТАСС слова Макрона.

Говорячи про референдум про вихід Великобританії з ЄС, що проходив у 2016 році, Макрон зазначив, що ця кампанія «була зіткана з брехні, перебільшень, спрощень і обіцянок, які не будуть виконані».

24 січня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підписав угоду про вихід Великобританії з Євросоюзу. Потім документи про вихід Великобританії з Євросоюзу схвалили глави Єврокомісії і Євроради.

31 січня - день, на який намічений Brexit. Після цього почнеться перехідний період торгових переговорів між сторонами. До цього законопроект, підготовлений урядом Джонсона, затвердили в палаті лордів британського парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: