В Євросоюзі прокоментували «угоду століття» Трампа

Читать на русском
В Євросоюзі оцінять план з врегулювання ситуації між Ізраїлем і Палестинськими територіями, представлений президентом США Дональдом Трампом.

В Євросоюзі оцінять план з врегулювання ситуації між Ізраїлем і Палестинськими територіями, представлений президентом США Дональдом Трампом.

Про це йдеться в заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозепа Борреля.

Білий дім опублікував пропозиції щодо «угоди століття» на Близькому СходіБілий дім розмістив на своєму сайті пропозиції щодо «угоди століття», яка передбачає врегулювання на Близькому Сході.

За його словами, ініціатива США дає можливість перезапустити «вкрай необхідні зусилля для досягнення переговорного і життєздатного рішення ізраїльсько-палестинського конфлікту».

«Європейський Союз вивчить і оцінить висунуті пропозиції», - йдеться в заяві.

У Брюсселі відзначили, що будуть розглядати пропозиції на основі твердої та єдиної прихильності ЄС до переговорного і життєздатного двостороннього рішення, яке буде враховувати законні прагнення як палестинців, так і ізраїльтян, щоб виконувати всі відповідні резолюції ООН і обумовлені на міжнародному рівні параметри.

«ЄС підтверджує готовність працювати над відновленням змістовних переговорів для вирішення всіх постійних питань статусу і досягнення справедливого і тривалого миру. Він закликає обидві сторони продемонструвати за допомогою політики і дій справжню прихильність дводержавного рішення як єдиного реалістичного способу подолати конфлікт», - йдеться в заяві.

Раніше, 28 січня, президент США Дональд Трамп оголосив умови «угоди століття» щодо палестино-ізраїльського врегулювання, згідно з якою передбачається створення двох держав. На своїй сторінці в Twitter американський лідер опублікував карту нових кордонів Ізраїлю та Палестини, запропонованих в рамках «угоди століття».

Палестинський лідер Махмуд Аббас заявив, що народ Палестини не прийме запропоновану президентом США Дональдом Трампом «угоду століття» щодо врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: