Євросоюз виділить Україні десятки мільйонів на підтримку фермерів

Читать на русском
Євросоюз виділить Україні 26 млн євро на підтримку розвитку сільського господарства і малого фермерства.

Євросоюз виділить Україні 26 млн євро на підтримку розвитку сільського господарства і малого фермерства.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Кабінету міністрів України.

Відповідну угоду підписали в Брюселлі український уряд і Європейська комісія 28 січня. Документ був підписаний в рамках засідання Ради Асоціації Україна-ЄС віце-прем'єром з питань європейської інтеграції Дмитром Кулебою і європейським комісаром з питань Європейської політики сусідства та розширення Олівером Варга.

У пояснювальній записці до угоди уточнюється, що метою його підписання є залучення допомоги ЄС для розвитку «Більш інклюзивного та конкурентоспроможного аграрного сектора, орієнтованого на зростання і сталий розвиток малих і середніх фермерських господарств і малих і середніх підприємств».

Виділені кошти планують направити на підтримку земельної реформи шляхом об'єднання державного земельного кадастру та державного реєстру майнових прав, реформи установ і системи землекористування. Також фінансову допомогу планують направити на створення грантових програм для фермерів, які повинні посприяти «Забезпечення доступу малих фермерських господарств до фінансування».

Нагадаємо, що законопроект про ринок землі можуть розглянути в другому читанні в лютому.

Законопроект № 2178-10 про введення в Україні ринку землі в першому читанні народні депутати ухвалили 13 листопада 2019 року.

28 грудня парламентський Комітет з питань аграрної та земельної політики розглянув всі правки до другого читання відповідного проекту закону і рекомендував його до прийняття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: