Гончарук доручив організувати евакуацію українців з Китаю

Читать на русском
Прем'єр-минитр України Олексій Гончарук доручив оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з Китаю через спалах коронавіруса.

Прем'єр-минитр України Олексій Гончарук доручив Міністерству закордонних справ, Державній службі України з надзвичайних ситуацій з надзвичайних ситуацій, Міністерству оборони і Міністерству інфраструктури оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з Китаю через спалах коронавіруса.

Про це він повідомив у Тelegram.

За його словами, МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури мають оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах інфекції.

«На ранок понеділка у мене на столі має бути чіткий план заходів від МОЗ щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України», - заявив Гончарук.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив створити при Кабміні робочу групу щодо недопущення поширення коронавірусу на території України.

За останніми даними, зафіксовано 9720 підтверджених діагнозів, при цьому найбільше число захворілих припадає на провінцію Хубей (5806 осіб). Зареєстровано 213 випадків летального результату, 102 тис. 427 осіб перебувають під наглядом.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала новий коронавірус надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: