В Італії через коронавірус оголосили надзвичайний стан

Читать на русском
В Італії оголосили надзвичайну ситуацію через підтвердження перших випадків захворювання на новий вид коронавірусу.

В Італії оголосили надзвичайну ситуацію через підтвердження перших випадків захворювання на новий вид коронавірусу.

Про це повідомляє breakingthenews.

Італійський уряд, після того як в Римі підтвердили перші два випадки захворювання на китайський коронавірус, вирішив оголосити надзвичайну ситуацію в Італії.

Крім того, Італія скасувала всі авіарейси з китайськими містами, щоб стримати поширення коронавірусу.

Тим часом, пасажири з круїзного лайнера Costa Smeralda, яким не дозволяли зійти на берег в італійському порту Сівітавеккіа через підозри на зараження двох осіб гостроінфекційним «уханьським» вірусом, почали залишати судно.

За даними ЗМІ, це стало можливо після того, як двом пасажирам провели необхідні аналізи, які дали негативний результат на «уханьський» вірус. З'ясувалося, що жінка з Китаю відчула жар, оскільки заразилися безпечним видом грипу. З міркувань безпеки стан здоров'я перевірили і у її чоловіка.

За останніми даними, зафіксовано 9720 підтверджених діагнозів, при цьому найбільше число захворілих припадає на провінцію Хубей (5806 осіб). Зареєстровано 213 випадків летального результату, 102 тис. 427 осіб перебувають під наглядом.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала новий коронавірус надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: