У справі про вбивство Шеремета недостатньо доказів – Рябошапка

Читать на русском
Для того, щоб передати справу по обвинуваченню виконавців і організаторів вбивства Павла Шеремета до суду, потрібні додаткові докази.

Для того, щоб передати справу по обвинуваченню виконавців і організаторів вбивства Павла Шеремета до суду, потрібні додаткові докази.

Про це заявив генпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в четвер, 30 січня.

Справа про вбивство Павла Шеремета: аргументи захисту та звинуваченняСлідство в резонансній справі про вбивство журналіста ще не завершилося і, незважаючи на наявність підозрюваних, деякі аргументи обвинувачення та захисту надто суперечать один одному.

«Мені здається, що на даний момент мають бути зібрані додаткові докази, щоб справа могла бути передана до суду, оскільки зібраного обсягу доказів недостатньо», - сказав Рябошапка.

Генпрокурор звернув увагу на те, що розслідування не зупиняється на етапі, коли людям повідомляють про підозру, додаткові докази мають збиратися й згодом.

«Щоб зібрати додаткові докази, які підтверджують або спростовують провину цих людей - а ми маємо рухатися в обох напрямках - підготовлені письмові вказівки прокурорів слідству і відповідно встановлено терміни розслідування. Будемо стежити за виконанням цих вказівок», - підкреслив Рябошапка.

Генпрокурор уточнив, що процесуальні рішення прокурорів у цій справі залежатимуть від того, яким чином ці вказівки будуть виконані, чи будуть зібрані додаткові докази.

Відповідаючи на питання про те, чи можна вийти на замовників цього злочину, Рябошапка сказав: «Це наше завдання - рухатися далі і встановити людей, які не тільки організовували виконання вбивства, але і тих, кому, власне, це було вигідно, хто все це замовив, - без цього розслідування буде неповноцінним».

Раніше стало відомо, що в справі Шеремета проведуть додаткові розшукові дії.

Також нагадаємо, фігурантці справи Шеремета змінили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: