Справа Шеремета: два свідки підтвердили алібі Дугар

Читать на русском
Два свідки у справі про вбивство Павла Шеремета заявили, що бачили підозрювану Яну Дугар у військовому госпіталі в Донецькій області.

Два свідки у справі про вбивство Павла Шеремета заявили, що бачили підозрювану Яну Дугар у військовому госпіталі в Донецькій області, в той час, коли вона, за версією слідства, фотографувала камери відеоспостереження в Києві.

Відповідні свідчення вони дали в п'ятницю, 17 січня, на засіданні Печерського райсуду Києва, пише пресслужба суду.

Як повідомляється, обидва свідки захисту - ветерани АТО. Вони повідомили, що протягом 16-18 липня 2016 року Дугар перебувала в мобільному військовому госпіталі в місті Покровск Донецької області, де виконувала обов'язки медичної сестри.

Свідок Денис Громов заявив, що тричі бачив Дугар у госпіталі, коли був там на лікуванні. Зокрема, 16 липня вона двічі робила йому уколи і ставила крапельниці і один раз вимірювала тиск. Він уточнив, що особисто не був знайомий із Дугар досі, але запам'ятав її обличчя.

За словами Громова, коли торік він побачив, що її звинуватили в причетності до вбивства Шеремета, написав з цього приводу коментар у соцмережах, і, отже, на нього вийшли захисники медсестри. Також він надав суду довідку, що підтверджує, що дійсно з 16 по 18 липня 2016 року він перебував на лікуванні в мобільному госпіталі в Покровську.

Другий свідок - ветеран АТО Петро Лебанович - також підтвердив алібі Дугар. Він повідомив суду, що також був у мобільному госпіталі в Покровську в період із 17 до 19 липня 2016 року і бачив Дугар 17 і 18 липня. Дівчина ставила йому крапельниці. Лебанович повідомив, що раніше не був знайомий з Дугар.

На засіданні погодилися взяти на поруки Дугар близько 10 осіб, e тому числі народні депутати IX скликання Михайло Бондар і Яна Зінкевич, колишній народний депутат Оксана Корчинська.

Також на поруки Дугар хоче взяти і волонтерка Маруся Звіробій. Звертаючись до прокурора, Звіробій заявила, що не бачить загроз для себе в розмові, оприлюдненій слідством, і попросила не згадувати її ім'я в підозрі.

«Якщо я напишу, що мені погрожували, то це означає, що це загрози, але я не вважаю, що мені погрожували, а ви не можете це довести», - зазначила Звіробій.

Після цього прокурор заявив, що він не ознайомився з рішенням Київського апеляційного суду, яким Дугар було дозволено проживати в Києві під цілодобовим домашнім арештом, і тому в засіданні суду було оголошено перерву до 11.30 24 січня.

Однак, за словами адвокатів, сьогодні має бути ще одне засідання Печерського райсуду Києва, на якому має розглядатися клопотання ще одного адвоката Дугар також про зміну їй запобіжного заходу. Тому поки що учасники процесу і громадяни, які прийшли підтримати Дугаров, не розходяться.

Нагадаємо, суд частково змінив запобіжний захід Дугар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: