У ПАРЄ дозволили працювати делегатам РФ, які голосували за анексію Криму

Читать на русском
Регламентний комітет ПАРЄ дозволив працювати російським делегатам, які голосували за анексію Криму.

Регламентний комітет ПАРЄ дозволив працювати російським делегатам, які голосували за анексію Криму.

Про це повідомляє офіційний сайт ПАРЄ в середу, 29 січня.

Зустріч із РФ у ПАРЄ вперше за 5 років: які завдання УкраїниУ понеділок, 27 січня, у Страсбурзі відкрилася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)

За інформацією, комітет розглянув оскарження повноважень російської делегації на підставі того, що деякі делегати з РФ були обрані на нелегальній основі в окупованому Криму, а також входження частини російських делегатів до санкційних списків ЄС. У результаті комітет прийшов до висновку, що їхні повноваження мають бути ратифіковані.

Також повідомляється, що окреме оскарження повноважень російської делегації по істотним причинам сьогодні обговорять у ПАРЄ. Зокрема, буде обговорюватися ухвалення резолюції, в якій описується процес запуску нового тристороннього механізму реагування на порушення статутних зобов'язань членів Ради Європи.

Раніше стало відомо, що після повернення до складу Парламентської асамблеї Ради Європи Росія виконала низку рекомендацій. Це підтвердив моніторинговий комітет організації.

Нагадаємо, повноваження російської делегації на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) були оскаржені з базових і процедурних причин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: