ПАРЄ оприлюднила проєкт рішення про санкції проти Росії

Читать на русском

Після повернення до складу Парламентської асамблеї Ради Європи Росія виконала низку рекомендацій, підтвердив моніторинговий комітет організації.

Після повернення до складу Парламентської асамблеї Ради Європи Росія виконала низку рекомендацій, підтвердив моніторинговий комітет організації.

Про це сказано в проєкті резолюції асамблеї.

Зустріч із РФ у ПАРЄ вперше за 5 років: які завдання УкраїниУ понеділок, 27 січня, у Страсбурзі відкрилася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)

Проєкт був підготовлений у моніторинговому комітеті нідерландцем Тіні Коксом (моніторинговий комітет призначив його більшістю голосів). Він пропонує уникнути накладення на РФ будь-яких обмежень і стверджує, що Росія показала прогрес у виконанні вимог ПАРЄ.

У документі, який вже пройшов попереднє схвалення у моніторинговому комітеті, відсутні будь-які згадки про численні порушення прав людини з боку РФ як в анексованому Криму, так і на Донбасі.

Нагадаємо, повноваження російської делегації на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи були оскаржені через базові і процедурні причини.

Як відомо, 27 січня в Страсбурзі розпочалася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, в яку повернулася українська делегація.

Українська делегація повернулася після осінньої паузи. Тоді було ухалено рішення припинити участь у засіданнях ПАРЄ, оскільки Асамблея повернула повноваження російської делегації.

Як повідомлялося, глава делегації Російської Федерації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Петро Толстой був обраний віцеспікером ПАРЄ.

Також нардепа Мережка обрали віцепрезидентом ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: