Нардепа Мережка обрали віцепрезидентом ПАРЄ

Читать на русском
Члена української делегації, народного депутата від фракції Слуга народу Олександра Мережка обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Члена української делегації, народного депутата від фракції «Слуга народу» Олександра Мережка обрали віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це повідомляє у Facebook нардеп Євгенія Кравчук.

Нещодавно нардепи підтримали призначення Мережка главою комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

«Олександра Мережка обрано віцепрезидентом Парламентської асамблеї Ради Європи! Олександр - доктор юридичних наук, відомий вчений та фахівець у галузі міжнародного права, нещодавно він став головою комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Досвід викладання у США, Польщі, Індії, Азербайджані та Вірменії, знання специфіки цих країн також стане в нагоді при виконанні повноважень у рамках ПАРЄ», - написала парламентар.

Зокрема, двадцять віцепрезидентів від держав-учасниць ПАРЄ обираються щороку на початку чергової сесії та залишаються на посаді до відкриття наступної сесії.

Нагадаємо, на зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи новим президентом ПАРЄ обрали бельгійського депутата Ріка Демса. На посту президента ПАРЄ він змінив швейцарського депутата Ліліан Морі-Паскье.

Також депутати ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації. Остаточне рішення ПАРЄ щодо російських повноважень буде відоме в середу, 29 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: