У Страсбурзі відкриється зимова сесія ПАРЄ за участі України

Читать на русском
У  Страсбурзі розпочинається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Вона триватиме до 31 січня.

У понеділок, 27 січня, у Страсбурзі розпочинається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Як повідомляється на сайті організації, вона триватиме до 31 січня.

Як розповіла раніше голова постійної делегації ВР у ПАРЄ Єлизавета Ясько, в ній візьме участь українська делегація. Вона розповіла, що є напрацьований порядок денний.

Які внески платять до ПАРЄ країни-учасниціРосія сплачує не найбільші внески за участь у ПАРЄ. Зіставні суми вкладають Туреччина, Італія, Франція та Велика Британія.

Згідно порядку денного засідання, сьогодні мають обрати нового президента ПАРЄ.

Протягом сесії мають відбутися дебати про порушення членами ПАРЄ статутних зобов’язань. В Асамблеї планують обговорити функціонування демократичних інституцій у Польщі та повідомлення про політичних в’язнів у Азербайджані.

Надійшли також запити на проведення дебатів про ситуацію в Лівії та Близькому сході, і який вплив це матиме на Європу, а також про порушення прав людини та верховенства права у Турції.

Депутати також обговорять загрози свободі ЗМІ та безпеці журналістів.

Нагадаємо, 16 січня ВР ухвалила заяву про повернення постійної делегації України до Парламентської асамблеї Ради Європи.

У червні 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи змінила процедуру застосування санкцій, і Росія повернулася до повноцінної роботи в ПАРЄ після чотирьох років перерви.

У відповідь на це делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України в ПАРЄ залишили зал засідань.

Україна офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: