Нардепи схвалили повернення України до роботи в ПАРЄ

Читать на русском
Зокрема, передбачено, що Рада доручає постійній делегації ВР у ПАРЄ подати свої повноваження на затвердження для участі в щорічній сесії ПАРЄ 2020 року.

Рада схвалила за основу та в цілому проект постанови №2718 «Про заяву Верховної ради України «Про участь Постійної делегації Верховної ради України в роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи у 2020 році».

За постанову проголосували 347 депутатів Ради, пише сайт уряду 16 січня.

Зокрема, передбачено, що Рада доручає постійній делегації ВР у ПАРЄ подати свої повноваження на затвердження для участі в щорічній сесії ПАРЄ 2020 року.

У постанові підкреслюється, що метою участі української делегації в роботі ПАРЄ є недопущення збереження нинішньої ситуації в Європі, що склалася внаслідок агресивної зовнішньої політики Росії, доведення об'єктивної інформації про протиправні діяння РФ на окупованих територіях нашої країни і зусилля України для припинення збройної агресії з боку країни-членів РЄ та подолання її наслідків, а також недопущення використання трибуни ПАРЄ для поширення неправдивих наративів про ситуацію в Україні.

«Верховна рада... закликає країни-члени РЄ посилити зусилля шодо спонукання російської сторони до виконання її міжнародних зобов'язань як члена Ради Європи, у тому числі ухвалених Асамблеєю резолюцій і рекомендацій, з метою відновлення поваги з боку Російської Федерації до принципів міжнародного права, включаючи територіальну цілісність і непорушність кордонів у Європі», - зазначено в документі.

Раніше Комітет ухвалив постанову про участь української делегації в січневій сесії ПАРЄ.

Також нагадаємо, Разумков назвав повернення Росії до ПАРЄ неприйнятним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: