Рада просить ПАРЄ не визнавати російських делегатів із Криму

Читать на русском
Українські нардепи направили звернення в ПАРЄ із закликом засудити так звані вибори в Криму і не визнавати російських депутатів з півострова.

Парламент у середу, 11 вересня, закликав ПАРЄ на січневій сесії утриматися від підтримки повноважень членів делегації Російської Федерації, обраних на незаконних місцевих виборах у Криму 8 вересня.

Про це йдеться в прийнятій парламентом заяві про невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь.

«Закликаємо членів Парламентської асамблеї Ради Європи засудити під час чергової жовтневої сесії ПАРЄ 2019 року проведення незаконних виборів на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна) утриматися в рамках січневої сесії ПАРЄ 2020 року від підтримки повноважень членів парламентської делегації РФ, які були обрані голосами жителів тимчасово окупованого Криму під час незаконних виборів і знаходяться під санкціями Європейського Союзу», - наголошується в документі.

Також Рада ухвалила постанову про невизнання легітимності так званих місцевих «виборів» в анексованому Криму. Рішення підтримали 325 нардепів.

Зазначимо, декілька країн, у тому числі США, Німеччина і члени Євросоюзу, заявили про невизнання «виборів» у Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: