Разумков назвав повернення Росії до ПАРЄ неприйнятним

Читать на русском
Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що повернення російської делегації в ПАРЄ залишається неприйнятним для України.

Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що повернення російської делегації в ПАРЄ залишається неприйнятним для України.

Про це він сказав на зустрічі з генсеком Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич, передає пресслужба парламенту.

«Також ми не розуміємо ситуації з повноваженнями нашої делегації. Я сподіваюсь, що це не стане прецедентом», — сказав він.

За словами Разумкова, «ми готові до діалогу, але не готові до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей».

Спікер підкреслив, що Україна готова працювати для користі Європи та Ради Європи.

Разумков подякував Пейчинович-Бурич за позицію щодо дотримання прав людини, особливо на тимчасово окупованих територіях.

«Фактично всі країни світу розуміють, що частина території, як на Донбасі, так і в Криму, — це українські території. Я розумію, що механізми повернення цих територій будуть відрізнятися, але і там, і там знаходиться найбільша цінність нашої держави — люди», — зазначив він.

Нагадаємо, сесія ПАРЄ пройшла з 30 вересня по 4 жовтня в Страсбурзі. Українська делегація не брала участі в її роботі на знак протесту проти повернення РФ.

Польща Латвія і Литва частково бойкотували сесію ПАРЄ та створили групу підримки України в організацї під назвою «Балтік+». Україна увійшла до складу цієї групи, підписавши відповідну угоду спільно із Латвією, Литвою, Естонією та Грузією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: