Столичний суд розгляне справу про підкуп кандидата в президенти України

Читать на русском
Справа про підкуп кандидата в президенти на виборах 2019 направили в суд. Обвинуваченим загрожує від двох до п'яти років.

Шевченківський райсуд Києва 5 лютого розгляне провадження, в якому потерпілим є кандидат у президенти України 2019 року Юрій Тимошенко, повідомляє «Слово і Діло».

Як відповіли на запит видання в Офісі генерального прокурора, «обвинувальний акт стосовно К. та І., які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України, 26.12.2019 скеровано до суду для розгляду по суті».

Ідеться про Тараса Костанчука та Олександра Іщенка, які у 2019 році начебто намагались підкупити кандидата в президенти Юрія Тимошенка.

Злочини, вчинені за ч. 3 ст. 157 ККУ караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Раніше повідомлялося, що глава «Партії захисників України» Тарас Констанчук, якого підозрювали у спробі підкупу кандидата Тимошенка, в березні минулого року вийшов із СІЗО під заставу в 4 мільйони гривень.

Нагадаємо, колишній генпрокурор України Юрій Луценко заявляв тоді, що замовником «шантажу і підкупу» кандидата Юрія Тимошенка є нардеп з партії «Батьківщина» Валерій Дубіль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: