КСУ скасував підвищення пенсійного віку для працівників шкідливих виробництв

Читать на русском
КСУ відмінив підвищення пенсійного віку для робочих виробничих підприємств. Про це пише пресслужба КСУ в п'ятницю, 14 січня.

КСУ відмінив підвищення пенсійного віку для працівників шкідливих виробництв.

Про це пише пресслужба КСУ в п'ятницю, 14 січня.

Таким чином КСУ визнав неконституційними деякі закони про «Про внесені зміни до деяких законодавчих дій України, що відносяться до пенсійного забезпечення» від 2 березня 2015 р. № 213-VIII, які підвищили пенсійний вік для працівників шідливого виробництва на 5 років.

«Перевіряючи зазначені положення на відповідність Конституції України, Конституційний суд України виходить з того, що працівники, які працювали у шкідливих умовах, і погоджувалися на таку роботу через можливості отримання окремих пільг, мали об'єктивні очікування, що у них є право виходу на пенсію на умовах, визначених Законом України "Про пенсійне забезпечення" від 5 листопада 1991 року № 1788-XII Після внесення змін Законом № 213, їх право виходу на пенсію на певних умовах звужене. Зазначене Конституційний суд України розцінив як погіршення їх юридичної положення про право призначення пенсії», - повідомили в КСУ.

Рішення КСУ є обов'язковим, остаточним і таким, що не може бути оскаржене.

Раніше Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2020 рік.

Також нагадаємо, в ПФУ пояснили, хто зможе вийти на пенсію в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: