У Кабміні розповіли, як боротимуться з боргами по зарплатах і пенсіях

Читать на русском
Гончарук повідомив, що уряд підготував законопроєкт щодо компенсацій людям у разі затримок із виплатами зарплат чи пенсій.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що уряд підготував законопроєкт щодо компенсацій людям у разі затримок із виплатами.

Законопроект буде подано до ВР, написав він у Telegram-каналі.

Заборгованість із зарплати: де в Україні були найбільші борги протягом останніх п’яти роківНайбільші борги із зарплати протягом п’яти років були у Луганській, Донецькій, Сумській та Харківській областях.

«Для усунення корупційних ризиків встановлено вичерпний перелік грошових доходів громадян, за порушення строків виплати яких проводиться компенсація: пенсії або щомісячне довічне грошове утримання; соціальні виплати; стипендії; заробітна плата (грошове забезпечення); сума індексації грошових доходів громадян», – написав Гончарук.

Нагадаємо, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні з початку року зросла на 21,8% і станом на 1 грудня 2019 року становила 3,221 млрд грн.

«Слово і Діло» відстежує, які зарплати отримують міністри, очільники антикорупційних органів та інші високопосадовці. Сьогодні пропонуємо подивитись, які борги із зарплати накопичилися в Україні та окремо за областями протягом 2014-2019 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: