У «Слузі народу» розповіли про підвищення пенсійного віку

Читать на русском
Підвищення пенсійного віку в Україні не є питанням завтрашнього дня, проте воно неминуче. Про це заявила глава комітету ВР з питань соціальної політики Галина Третьякова.

Підвищення пенсійного віку в Україні не є питанням завтрашнього дня, проте воно неминуче.

Про це заявила очільник комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова, фракція «Слуга народу».

Як змінювався дефіцит Пенсійного фонду у 2014-2019 рокахДефіцит Пенсійного фонду в цьому році очікується на рівні 30 млрд гривень. Рекордний за п'ять років був в 2016-му – 85,6 млрд гривень.

Третьякова вважає, що в Україні необхідно піти на дуже плавне підвищення пенсійного віку, наприклад, «на 1 місяць на рік, починаючи з 2023-го або 2025 року».

Очільник парламентського комітету заявила, що ресурси для модернізації солідарної системи обмежені.

«Я думаю, що жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії, тому ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію, а потім вже будемо думати, що вийшло, а що ні у реформі солідарного пенсійного забезпечення. Але які б м'які варіанти ми не придумали, як би ми не намагалися, все одно доведеться думати про підвищення пенсійного віку», - заявила Третьякова в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, згідно із законом про державний бюджет України прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія) зросте в 2020 році на 8% - з 1638 грн. до 1769 грн.

Раніше Зеленський анонсував підвищення пенсій для людей, старших за 80 років.

Також в Україні з січня збільшилася мінімальна пенсія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: