ВООЗ продовжила екстрені переговори через спалах смертельного вірусу з Китаю

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров’я не змогла прийняти рішення щодо поширення смертельного штаму коронавірусу з Китаю.

Всесвітня організація охорони здоров’я не змогла прийняти рішення щодо поширення смертельного штаму коронавірусу з Китаю.

Переговори будуть продовжені в четвер, 23 січня, пише CNN.

У ВООЗ заявили, що для оголошення «надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення», їм необхідно більше інформації.

«Сьогодні в комітеті відбулася відмінна дискусія, але було також ясно, що для продовження нам потрібна додаткова інформація», - сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

«До рішення про те, оголошувати чи ні надзвичайну ситуацію в сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення, я підходжу вкрай серйозно, і я готовий прийняти його тільки при належному розгляді всіх даних», - додав він.

Нагадаємо, що кількість загиблих в результаті зараження новим типом коронавірусу в Китаї зросла до 17 осіб. По всьому материковому Китаю зареєстрували 509 випадків зараження.

Перший випадок зараження коронавірусом 2019 nCoV було зареєстровано 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань. Небезпечний коронавірус швидко поширюється країнами Азії.

Вірус може передаватися від людини до людини і викликає небезпечну форму пневмонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: