У США почали розробку вакцини проти нового вірусу в Китаї

Читать на русском
Американський Національний інститут охорони здоров'я (NIH) розпочав роботу над створенням вакцини проти нового вірусу в Китаї, що викликає пневмонію.

Американський Національний інститут охорони здоров'я (NIH) розпочав роботу над створенням вакцини проти нового вірусу в Китаї, що викликає пневмонію.

Як повідомив телеканал CNN, пройде декілька місяців, перш ніж почнеться перша фаза клінічних випробувань, і більше року, перш ніж вакцина може стати доступною.

«NIH робить перші кроки в напрямку розробки вакцини», - заявив директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі.

Раніше у вівторок стало відомо, що в китайському місті Ухань в провінції Хубей зареєстрований вже четвертий випадок смерті людини, хворої на пневмонію, що викликається новим типом коронавірусу.

Станом на вечір понеділка, 20 січня, за офіційними даними, загальна кількість хворих в Китаї досягла 219 осіб, 198 з них - в Ухані.

Нагадаємо, влада Китаю підтвердила можливість передачі коронавірусу нового типу від людини до людини.

Також стало відомо, що 22 січня члени Всесвітньої організації охорони здоров'я зберуться на екстрене засідання через виявлення нового коронавірусу і небезпеку масштабної епідемії.

Як відомо, у Києві за третій тиждень 2020 року зареєстровано 9 тисяч 176 хворих на грип та ГРВІ, що на 35,2% більше у порівнянні з минулим тижнем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: