Бойовики проводять обстріли з житлових кварталів – штаб ООС

Читать на русском
Як відзначають у штабі ООС, унаслідок обстрілу бойовиків зростає кількість зруйнованих об'єктів цивільної інфраструктури та житлових будинків місцевого населення.

У зоні проведення ООС бойовики проводять обстріли українських позицій із житлових кварталів.

Про це інформує штаб ООС у Facebook у четвер, 23 січня.

«Батіг та пряник»: чому на Донбасі почалося загостренняРосія хоче прискорити темпи виконання Україною Мінських угод, влаштовуючи провокації на фронті.

Як відзначають у штабі ООС, унаслідок обстрілів бойовиків зростає кількість зруйнованих об'єктів цивільної інфраструктури та житлових будинків місцевого населення.

«Відстань до будинків мирних жителів становить 250 метрів, а в окремих випадках – 50-100 метрів від житлових будинків. Ховаючись за спинами цивільного (населення - ред.) і знаючи, що українські військові ніколи не повернуть зброю вбік своїх співгромадян, ворог здійснює злочинні обстріли. Здебільшого в нього не вистачає підготовки і часу на прицільний вогонь й точні розрахунки, тому снаряди і міни літають навмання і потрапляють у житлові будинки», - повідомили в штабі.

Відзначається, що факти обстрілів з житлових кварталів неодноразово фіксувалися за допомогою камер відеоспостереження, технічними засобами артилерійської розвідки, балістичних вимірників та візуального обстеження.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав умову для миру на Донбасі.

Також нагадаємо, Україна звернеться до нормандських партнерів через загострення на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: