Зеленський назвав умову для миру на Донбасі

Читать на русском
Військові дії на сході України можуть припинитися в будь-який день, якщо цього забажають зацікавлені сторони.

Війна може завершитися, як тільки цього забажають усі сторони конфлікту.

Про це в середу, 22 січня, заявив президент України Володимир Зеленський на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє пресслужба ОП.

«Ми поки що не змогли повністю припинити вогонь, досі втрачаємо наших громадян. Але я не випадково говорю «поки що». Я впевнений: якщо всі сторони захочуть припинити війну, вона припиниться завтра. Україна захищає свою землю», - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання засновника ВЕФ Клауса Шваба на публічній сесії в Давосі.

Зеленський також зазначив, що, незважаючи на блокування саміту в нормандському форматі в попередні роки, зустріч лідерів нормандської четвірки все-таки відбулася. І наприкінці минулого року була реалізована важлива домовленість про звільнення 76 незаконно утримуваних українців.

«Я дійсно дуже радий, що завдяки нашій команді після трьох років блокування зустрічі в нормандському форматі нарешті в грудні відбулася ця зустріч», - заявив Зеленський, висловивши подяку партнерам - Франції та Німеччині.

Нагадаємо, сьогодні президент Зеленський зі спеціальним зверненням виступив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Також Зеленський в Давосі зустрівся з главою МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: