Україна в цілому згодна з Мінськими угодами – Загороднюк

Читать на русском
За інформацією міністра оборони Андрія Загороднюка, Україна в цілому згодна з положеннями Мінських угод за винятком послідовності заходів у рамках домовленостей.

За інформацією міністра оборони Андрія Загороднюка, Україна в цілому згодна з положеннями Мінських угод за винятком послідовності заходів в рамках домовленостей.

Про це міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

«У цілому ми згодні з положеннями Мінських угод, за винятком однієї конкретної ситуації, яку вже озвучувала українська влада. Йдеться про те, що ми не згодні, щоб заходи в рамках домовленостей виконувалися саме в такій послідовності. І тому наполягаємо, що спочатку має бути безпека, відновлення контролю над кордоном з Росією, а вже потім - всі інші демократичні процеси», - зазначив Загороднюк.   Як підкреслив голова Міноборони, Мінські домовленості є «більш-менш прийнятними для України», так як там прописані дві ключові речі - розформування і роззброєння незаконних формувань і виведення іноземних військ.   Міністр також підкреслив, що Україна категорично не згодна з тим, що ОРДЛО мають політичну самостійність і свободу, і не визнає їхню стороною процесу.   «Іншою проблемою є те, що Росія всіляко заперечує присутність своїх військових на тимчасово окупованих територіях України, стверджуючи, що так звані ДНР/ЛНР мають політичну самостійність і свободу. Ми з цим категорично не згодні», - вказав Загороднюк.   За словами голови Міноборони, Україна має достатньо доказів присутності російських військ на Донбасі і передає їх міжнародним партнерам.   «Отже, ми вимагаємо виконання заходів у рамках Мінського процесу. Тобто: виводите незаконні збройні формування, нехай вони роззброюються, і далі ми повертаємо ці території під конституційний лад і законодавство України», - підсумував міністр.

Раніше Загороднюк розкритикував розведення сил по всій лінії розмежування.

Також нагадаємо, Загороднюк анонсував перезапуск формату відносин із НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: