Загороднюк анонсував перезапуск формату відносин із НАТО

Читать на русском
Рішення про новий формат відносин НАТО з Україною буде ухвалено за підсумками засідання Північноатлантичного альянсу, яке відбудеться наступного тижня.

Рішення про новий формат відносин НАТО з Україною буде ухвалено за підсумками засідання Північноатлантичного альянсу, яке відбудеться наступного тижня.

Про це за підсумками візиту до штаб-квартири НАТО в п'ятницю, 25 жовтня, заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк, пише ЄП.

Чим корисна Україна для НАТО та чи виконуємо ми «домашнє завдання»?В рамках візиту Північноатлантичної ради до України генсек НАТО Йенс Столтенберг виступить в українському парламенті.

«Ми перезапускаємо формат роботи з НАТО, робимо його більш практичним», - заявив міністр.

За його словами, домовленість про це була досягнута, але її документальне оформлення ще не завершене. Також це рішення ще не буде документально затверджуватися і після засідання ради.

«Буде документ, але ми його не встигнемо зробити так швидко, на наступному тижні», - заявив він. При цьому в Міноборони розраховують, що перші документи будуть підписані в цьому році.

За словами Загороднюка, у рамках нового формату всі існуючі програми співпраці України і НАТО будуть зведені в одну програму.

«НАТО запровадило підхід «одна країна - один план», тому підтримка України буде надаватися в рамках однієї програми. Ми станемо першою країною, яка буде рухатися за цим підходом», - заявив він.

Раніше Загороднюк розповів про нову концепцію територіальної оборони.

Також нагадаємо, міністр анонсував створення військової поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: