МЗС закликало українців не їхати в китайський Ухань

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України рекомендувало утриматися від поїздок до міста Ухань, Китай, через поширення небезпечного типу коронавірусу.

Міністерство закордонних справ України рекомендувало утриматися від поїздок до міста Ухань, Китай, через поширення небезпечного типу коронавірусу.

У Департаменті консульської служби МЗС України пояснили, що в Ухані є найбільший ризик зараження. За останніми даними, в провінції зафіксовано 444 випадки інфікування.

Окрім того, при плануванні подорожі до Китаю варто враховувати актуальну епідеміологічну ситуацію в регіоні відвідання.

Серед інших рекомендацій МЗС:

— вживати лише належним чином термічно оброблені продукти тваринного походження та рибу;

— уникати контакту з тваринами (живими або мертвими), відвідування ринків із продажу м’яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм тощо;

— не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань;

— використовувати спеціальні маски для захисту органів дихання;

— мити руки із засобами гігієни, особливо після відвідання місць масового скупчення людей та перед прийомом продуктів харчування; користуватись антисептичними засобами на спиртовій основі;

— при симптомах, схожих на грип чи ГРВІ, мінімізувати контакти з іншими людьми й невідкладно звернутися до медичного закладу.

Нагадаємо, що кількість загиблих в результаті зараження новим типом коронавірусу в Китаї зросла до 17 осіб. По всьому материковому Китаю зареєстрували 509 випадків зараження.

Перший випадок зараження коронавірусом 2019-nCoV було зареєстровано 31 грудня 2019 року в китайському Ухані. Небезпечний коронавірус швидко поширюється країнами Азії.

Вірус може передаватися від людини до людини та викликає небезпечну форму пневмонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: