Порошенко привітав українців із Днем Соборності

Читать на русском
Президент України підкреслив, що досвід національно-визвольної боротьби та української держави початку ХХ століття має ще один важливий для українців вимір.

Президент України Петро Порошенко привітав українців із столітнім ювілеєм Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) і підкреслив, що лише в єдності народу його сила та перемога.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення президента на своїй сторінці в Facebook вранці 22 січня.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2018 рокахПротягом останніх двох років в соціологічних рейтингах лідирувала Тимошенко, а Зеленський стрімко набрав прихильників, відтіснивши Порошенка на третє місце.

«Сьогодні ми відзначаємо сторіччя проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР. Цей надзвичайно важливий документ, підписаний 22 січня 1919 року, став однією з історичних основ Акта проголошення незалежності України в 1991 році», – написав Порошенко.

Президент України підкреслив, що досвід національно-визвольної боротьби та української держави початку ХХ століття має ще один важливий для українців вимір – тепер вони зобов'язані не повторити помилки наших попередників і зробити правильні висновки з уроків історії.

«Лише в єдності наша сила. ише в єдності наша перемога. Вітаю Україну та українців з Днем Соборності! Слава Україні – соборній та неподільній!», – написав Порошенко.

День Соборності України – державне свято. Відзначається щорічно 22 січня в день проголошення в 1919 році Акта Злуки УНР і ЗУНР в єдину українську державу.

Раніше повідомлялося, що центр Києва перекритий через святкування Дня Соборності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: