«Газпром» заявив про зняття арешту з його активів у Європі за позовами «Нафтогазу»

Читать на русском
Арешти активів Газпрому, накладені за позовами Нафтогазу України у Великій Британії, Люксембурзі, Нідерландах, зняті.

Арешти активів «Газпрому», накладені за позовами Нафтогазу України у Великій Британії, Люксембурзі, Нідерландах, зняті.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на інформацію російського монополіста.

«Згідно з підтвердженням від місцевих консультантів, отриманим ПАТ «Газпром» 20 січня 2020 року, арешти і забезпечувальні заходи, вжиті в Англії та Вельсі, Нідерландах і Люксембурзі на вимогу НАК Нафтогаз України на підставі Арбітражного рішення Торгової палати Стокгольма № V 2014/129 від 28 лютого 2018 року, були зняті», — сказано в заяві «Газпрому».

«У Великій Британії зобов’язання суду (Undertakings) «Газпрому», South Stream Transport BV і Blue Stream Pipeline Company BV були припинені наказом англійського суду від 14 січня 2020 року. Юридична компанія ДЛА Пайпер Лондон підтвердила, що це є достатнім для припинення зобов’язань суду в Англії», — також сказано в повідомленні.

У «Газпромі» заявили, що адвокати «Нафтогазу» направили 10 січня 2020 року листи на адресу адвокатів «Газпрому» і нідерландських компаній групи «Газпром» про зняття арештів у Нідерландах. ДЛА Пайпер Амстердам підтвердила, що це є достатнім для зняття арештів у Нідерландах. Інформація про зняття арешту акцій відображена в реєстрі акціонерів South Stream Transport BV.

«11 січня 2020 року «Нафтогаз» і «Газпром» підписали акти про відкликання вимоги (Withdrawal of action) щодо арештів від 15/22 лютого 2019 року і 26/31 липня 2019 року. Адвокати Нафтогазу 13 січня 2020 року направили листи на адресу люксембурзьких банків і компаній, щодо яких були застосовані арешти 15/22 лютого 2019 року і 26/31 липня 2019 року. Адвокати Arendt & Medernach підтвердили, що ці дії є достатніми для зняття арештів у Люксембурзі за умови зняття банками і компаніями обмежень, накладених ними на підставі арештів», — додали в «Газпромі».

Як повідомлялося, згідно з досягнутими домовленостями між «Нафтогазом» і «Газпромом», російська компанія на виконання рішення Стокгольмського арбітражу виплатила українській стороні майже $3 млрд живими грошима ще до кінця 2019 року. Зі свого боку, Нафтогаз відмовився від позовів до «Газпрому» на суму $12,2 млрд за порушення умов договору про транзит. Угоди не стосуються питання позовів «Нафтогазу» проти РФ про захопленихі активи в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: