РФ готова виплатити Україні близько 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу – ЗМІ

Читать на русском
Росія запропонувала виплатити Україні близько 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу, щоб покласти край судовим розглядам.

Росія запропонувала виплатити Україні близько 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу, щоб покласти край судовим розглядам.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело, близьке до переговорів.

«Нафтогаз» vs «Газпром»: історія судових тяжб у Стокгольмському арбітражіНафтогаз і Газпром судяться в Стокгольмському арбітражі з 2014 року. Поки в української компанії перемог більше.

Нагадаємо, під час газових переговорів у Берліні, які відбулися 19 грудня, Україна і Російська Федерація досягли принципової угоди щодо транзиту. За словами віцепрезидента Єврокомісії Мароша Шефчовича, угоду про продовження транзиту газу було досягнуто за всіма елементами.

Як відомо, у листопаді 2014-го «Нафтогаз» звернувся до арбітражу Стокгольма з вимогою стягнути з «Газпрому» близько $17 млрд за «недопоставку» узгоджених обсягів за транзитом, а також переглянути тарифи та умови транзиту російського газу через Україну. У лютому 2018 року Стокгольмський суд оголосив рішення: доплатити «Нафтогазу» близько $4,7 млрд в рамках справи за транзитом. Отже, з урахуванням задоволених зустрічних вимог «Газпром» мав би заплатити «Нафтогазу» $2,56 млрд. «Газпром» оскаржив це рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: