Верховний суд Ірану закликав до термінової компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи МАУ

Читать на русском
Голова Верховного суду Ірану Ебрахім Раісі закликав владу країни терміново виконати свої зобов'язання щодо компенсації сім'ям жертв катастрофи українського літака під Тегераном.

Голова Верховного суду Ірану Ебрахім Раісі закликав владу країни терміново виконати свої зобов'язання щодо компенсації сім'ям жертв катастрофи українського літака під Тегераном.

Про це в понеділок повідомило іранське агентство Tasnim.

За його інформацією, Раісі закликав до «негайної [виплати] компенсацій родичам загиблих унаслідок авіакатастрофи українського лайнера».

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що держава надасть підтримку, зокрема юридичну та фінансову, рідним і близьким загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані. Йшлося про 200 тисяч гривень допомоги.

Також уряд Канади виплатить понад $19 тисяч родинам канадців, які загинули внаслідок катастрофи літака МАУ біля Тегерана.

Boeing-737 «Міжнародних авіаліній України» розбився 8 січня за дві хвилини після вильоту з аеропорту Тегерана. На борту перебували дев'ять членів екіпажу і 167 пасажирів, усі вони загинули.

Спочатку Іран заперечував свою причетність до інциденту, але 11 січня визнав, що лайнер був ненавмисно збитий ракетою через «людську помилку». У Корпусі вартових ісламської революції пояснили, що система ППО країни прийняла лайнер за крилату ракету, а в оператора зв'язку було п'ять секунд на ухвалення рішення і він зробив неправильний вибір.

Роухані в телефонній розмові із Зеленським попросив вибачення, висловив співчуття і пообіцяв покарати винних. 14 січня повідомлялося про арешт кількох людей у цій справі. 19 січня до Києва доставили тіла 11 загиблих українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: