Авіакатастрофа МАУ в Ірані: Гончарук назвав суму компенсації сім'ям загиблих

Читать на русском
Уряд виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції.

Уряд виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

«Страшний біль від трагедії ніколи не мине. Ми щиро співчуваємо родинам і близьким загиблих», - сказав голова Кабміну.

Також Гончарук зазначив, що держава надасть всебічну підтримку і допомогу, зокрема юридичну та фінансову.

Крім того, за словами прем'єра, авіакомпанія МАУ відповідно до колективного договору здійснить виплати родинам членів екіпажу.

«Наші дипломати вже працюють за всіма методами, які є в міжнародному правовому полі, щоби домогтися компенсацій від іранської сторони» - йдеться у повідомленні.

«Розумію, що жодні компенсації не втамують цього болю, але Україна відстоює справедливість», - додав Гончарук.

Як відомо, 8 січня літак української авіакомпанії МАУ розбився неподалік Тегерана приблизно за три хвилини після зльоту з аеропорту «Імама Хомейні». На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв катастрофи літака - 11 українців.

Сьогодні, 11 січня, іранська військово-політична формація Корпус вартових ісламської революції (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу українського літака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: