Катастрофа літака МАУ: яку компенсацію отримають родини загиблих українців

Читать на русском
Очільник  МЗС України Вадим Пристайко розповів, яку компенсацію мають отримати громадяни, які втратили своїх близьких  при авіатрощі літака МАУ.

Очільник МЗС України Вадим Пристайко пояснив, яку компенсацію мають отримати громадяни, які втратили своїх близьких при авіатрощі літака МАУ.

Відповідаючи на запитання у ВР під час години запитань до уряду про 200 тисяч гривень допомоги від Кабміну, міністр пояснив, що -це одноразова матеріальна допомога від держави.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

«Ці кошти не є компенсацією. Це одноразова допомога громадянам, які втратили своїх близьких. Компенсація надійде від страхових компаній та ми вимагаємо компенсацію і рідним, і за літак від іранської сторони», - сказав Пристайко.

Він підтвердив, що всі 11 громадян, які загинули в аварії, ідентифіковані.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що держава надасть підтримку, зокрема юридичну та фінансову, рідним і близьким загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані. Мова йшла про 200 тисяч гривень допомоги.

Нагадаємо, у ніч проти 8 січня в Тегерані розбився пасажирський літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ. Загинули 176 осіб, серед жертв 11 українців. Більшість загиблих - з Ірану і Канади.

11 січня іранська влада визнала, що літак МАУ був збитий військовими. Президент країни Хасан Роухані висловив співчуття сім'ям загиблих і пообіцяв покарати винних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: