Порошенко скасував поїздку до Швейцарії через допити в ДБР

Читать на русском
Державне бюро розслідувань призначило допити п’ятому президенту України Петру Порошенку на час його запланованої поїздки до Швейцарії.

Державне бюро розслідувань призначило допити п’ятому президенту України Петру Порошенку на час його запланованої поїздки до Швейцарії.

Про це йдеться в пресслужбі партії Європейська солідарність.

«Публічне «запрошення» на допити, не передбачене ніякими нормами Кримінального процесуального кодексу, на 21 і 24 січня прозвучали через півтори доби після того, як Порошенко забронював квитки для поїздки до Швейцарії туди на 21 і назад на 25 січня. Графік допитів тут же наклали на графік поїздки», — вказується в повідомленні.

Зазначається, що Порошенко скасував поїздку для того, щоб «не давати приводів для спекуляцій».

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань у черговий раз викликало на допити п’ятого президента України Петра Порошенка. Допити призначені на 21 січня (10:30) і 24 січня (11:00)

Окремо ДБР повідомило, що п’ятий президент «проігнорував» допити 16 та 17 січня, «незважаючи на особисті запевнення про прибуття» та той факт, що повістки вже надсилали йому «до місця проживання і роботи».

Нагадаємо, 18 листопада ДБР направило в ГПУ проект повідомлення про підозру п’ятому президенту України, нардепу Петру Порошенку.Таким чином, Порошенко «неодноразово порушив норми Кримінального процесуального законодавства», вважають у ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: