Зеленський отримав заяву Гончарука про відставку

Читать на русском

Олексій Гончарук подав у відставку. В Офісі президента підтвердили, що отримали заяву прем'єра.

Президент України Володимир Зеленський отримав прохання прем'єр-міністра Олексія Гончарука про відставку.

Про це повідомили в Офісі президента.

«Президент України отримав подане прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента України повідомить окремо», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні вранці Олексій Гончарук заявив, що подав заяву про відставку. «Я прийшов на посаду виконувати програму президента. Він для мене зразок відкритості та порядності. Однак, щоб зняти будь-які сумніви щодо нашої поваги і довіри до президента, я написав заяву про відставку і передав її президенту з правом внесення в парламент», – повідомив глава уряду.

У середу, 15 січня, YouTube-каналі «Як обдурити президента» було опубліковано аудіозапис розмови Олексія Гончарука з міністрів фінансів Оксаною Маркаровою і заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою. На нараді обговорювалося, як пояснити президенту ситуацію зі зміцненням курсу гривні. В ході розмови Гончарук назвав себе «профаном в економіці» і сказав, що у Зеленського «примітивне розуміння економічних процесів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: