Суд зняв браслет з ексзаступниці міністра культури

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків колишній заступниці глави Мінкульту.
Вікторія Ліснича

Суд зняв електронний браслет з колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничої, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайському заволодінні грошами, але продовжив інші обов'язки до 13 березня.

Таке рішення 13 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 15 листопада суд взяв під варту Лісничу із альтернативою 576 300 грн застави. За неї внесли цю суму і вона вийшла із СІЗО. Тому на підозрювану поклали такі обов'язки: не відлучатися з міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; не відвідувати приміщення Офісу президента та Верховної ради; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя задовольнила його частково. Зокрема, вона зняла браслет, але залишила інші обов'язки.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало директорку департаменту Офісу президента Світлану Кондзелю, Вікторію Лісничу і Миколу Пасальського. Пізніше їм повідомили про підозру. Нещодавно суд продовжив домашній арешт Кондзелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: