Суд заарештував майно пособника чиновниці Офісу президента

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива про накладання арешту на вилучене майно.

Суд наклав арешт на вилучене майно пособника директорки департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента України Світлани Кондзелі, яких НАБУ і САП підозрюють у шахрайстві.

Таке рішення 26 листопада ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 12 листопада НАБУ і САП затримали чиновницю ОП та двох її пособників, одним з яких була колишня заступниця міністра культури Вікторія Ліснича. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна». Пізніше їм повідомили про підозру.

У межах цієї справи детективи провели обшук за місцем проживання другого пособника. В ході них було вилучено наступне: мобільні телефони Samsung J7 Neo і iPhone 7; 81 грам золота в злитках; наручні годинники Tissot, Raimond Weil і Appella; 11 кулонів; підвіска; п'ять золотих ланцюжків; три браслети; пара сережок у вигляді спіралі з металу жовтого кольору (один комплект); чотири пари сережок; пара запонок; набір з підвіски та пари сережок; набір (кільце та пара сережок); набір (кільце та пара сережок); 17 кілець; 2 000 доларів і 3850 євро. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково, не заарештувавши iPhone.

Нагадаємо, суд відправив Кондзелю під домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: