Суд таки продовжив слідство у справі посадовиці ОПУ Кондзелі

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива про продовження строків досудового розслідування у справі можливого шахрайства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд продовжив до 13 квітня строки розслідування справи за підозрою директорки Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлани Кондзелі та пособників у шахрайстві.

Таке рішення 9 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

12 листопада 2019 року НАБУ затримало Кондзелю, колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу і ще одну особу. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру у закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Детектив вказував, що строк слідства у цій справі спливає 13 січня, однак завершити його до такої дати не є можливим. Він вказував, що НАБУ необхідно ще провести низку слідчих дій, проте не конкретизував, яких саме. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково.

Нагадаємо, раніше суд не продовжив слідство у справі Кондзелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: