Назвали термін ратифікації Європарламентом договору про Brexit

Читать на русском
Європарламент ратифікує договір про Brexit в кінці місяця, повідомила 15 січня голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйен.

Європарламент ратифікує договір про Brexit в кінці місяця, повідомила 15 січня голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйен.

Великобританія покине союз через два тижні, підкреслила вона під час прес-конференції в Ірландії, яку транслювали служби ЄК.

Глава Єврокомісії також розповіла, що переговори про торговельний договір сторін після Brexit можуть початися вже в кінці лютого - початку березня, продовжаться до кінця року, після чого повинні бути ратифіковані.

20 грудня палата громад в першому читанні схвалила операцію британського уряду про вихід країни з Євросоюзу. «За» проголосували 358 депутатів, «проти» - 234. Остаточне голосування по законопроекту відбудеться в січні 2020 року. Королева Великобританії Єлизавета II вже підтвердила, що країна повинна покинути ЄС до 31 січня 2020 року.

9 січня члени палати громад (нижньої палати) британського парламенту проголосували за вихід Великобританії з Євросоюзу. 330 депутатів з 651 проголосували за проходження законопроекту на розгляд у палату лордів (верхньої палати парламенту) країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: