Джонсон назвав дату внесення нового проєкту Brexit в парламент

Читать на русском
Проєкт виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу (Brexit) буде представлений у другий день роботи парламенту нового скликання в п'ятницю, 20 грудня.

Проєкт виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу (Brexit) буде представлений у другий день роботи парламенту нового скликання в п'ятницю, 20 грудня.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Борис Джонсон під час виступу перед палатою громад британського парламенту у вівторок, 17 грудня.

«Цього тижня, в п'ятницю, парламент додасть імпульс угодою з ЄС, а після цього новий демократичний парламент, - парламент, що висловлює волю народу, - має намір дещо здійснити. І, пан спікер, ви знаєте, що ми збираємося зробити? Що це буде? Я думаю, ви здогадуєтеся. Ми збираємося здійснити Brexit, і навіть ваш папуга, пан спікер (у спікера палати громад Харві Хойла є папуга - ред.), знає цю фразу», - цитує Джонсона «РІА Новини».

Крім цього, британський прем'єр назвав підтримку сфери освіти та охорони здоров'я найбільш важливими після Brexit.

12 грудня у Великій Британії пройшли дострокові парламентські вибори. Консерваторам вдалося сформувати абсолютну більшість в палаті громад. Тож їм не довелося створювати коаліцію для формування уряду. Крім того, у консерваторів тепер є можливість проводити через парламент будь-які запропоновані ними законопроекти.

Вихід Сполученого Королівства з альянсу повинен був статися 29 березня. Але через декілька невдалих голосувань у британському парламенті його перенесли на 31 жовтня.

28 жовтня стало відомо, що 27 країн Євросоюзу узгодили відтермінування Brexit на три місяці. Отже, дата виходу Великої Британії з ЄС перенесена на 31 січня 2020 року, і за цей час сторони мають узгодити всі деталі майбутньої співпраці, а також укласти нову торговельну угоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: