Ракетний удар завдано по військовій базі поблизу Багдада - ЗМІ

Читать на русском
Іракська військова база Ет-Таджі на північ від Багдада зазнала ракетного обстрілу. На базі знаходяться американські військовослужбовці.

Іракська військова база Ет-Таджі на північ від Багдада зазнала ракетного обстрілу.

Про це у вівторок, 14 січня, повідомив телеканал Al Hadath.

Відзначається, що на базі знаходяться американські військовослужбовці. Атака була досить інтенсивною, передають ЗМІ. На території бази розірвалися дві ракети. Інших подробиць не наводиться.

12 січня стало відомо, що іракська авіабаза Балад в провінції Салах-ед-Дін, де розміщуються американські військовослужбовці, зазнала ракетного обстрілу.

Держсекретар США Майк Помпео висловив обурення у зв'язку з цим. За його словами, подібні прояви порушення суверенітету Іраку групами, «нелояльними до іракського уряду», повинні бути припинені.

8 січня іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) у відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані американськими ВПС, яке сталося в ніч на 3 січня, завдав ракетних ударів по військових базах США в Іраку.

5 січня Багдад ухвалив постанову, що закликає до виведення військ США і міжнародної коаліції з країни. Американці відмовилися виконувати вимоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: