Ірак і США обговорили виведення військ

Читать на русском
В уряді Іраку зазначили, що попросили Помпео направити офіційну делегацію до Багдада для вироблення плану виведення військ.

В уряді Іраку зазначили, що попросили Помпео направити офіційну делегацію до Багдада для вироблення плану виведення військ.

Про це в п'ятницю, 10 січня, повідомляє Washington Post.

Голова уряду Іраку наголосив, що виведення американських військ - єдиний шлях до деескалації напруженості в регіоні. Він попросив Помпео направити представників до Іраку, щоб обговорити механізм виконання рішення парламенту Іраку з безпечного виведення американських збройних сил з Іраку.

Згідно із заявою уряду, Абдул Махді також висловив Помпео заперечення щодо польотів американських літаків у повітряному просторі Іраку без згоди на те іракського уряду.

Водночас Помпео, коментуючи журналістам результати переговорів, не погодився з реплікою про те, що прем'єр-міністр Іраку закликав Вашингтон негайно приступити до обговорення питання виведення американських військ.

«Ви не цілком правильно охарактеризували цю бесіду. Але що стосується більшого і важливого питання: ми будемо щасливі продовжувати розмову з іракцями про те, якою є вірна структура. Завдання нашої місії там зовсім ясні. Ми знаходимося там з метою реалізації місії підготовки, щоб допомогти іракським силам успішно діяти, а також продовжувати кампанію проти ІД, продовжувати цю місію», - сказав Помпео.

Водночас він не виключив скорочення числа військових.

«Часи змінюються, і ми опиняємося на такому етапі, коли ми можемо виконати завдання, на мою думку і думку президента, з вірною структурою, меншими ресурсами, виділеними на реалізацію цієї місії», - заявив Помпео, зазначивши, що саме так США і вчинять.

Раніше парламент Іраку проголосував за виведення військ США.

Також повідомлялося, що країни Європи виводять військових з Іраку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: