До України їде голова іранської комісії з розслідування катастрофи літака МАУ

Читать на русском
До України найближчими днями повинен приїхати голова комісії з розслідування авіаційних подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резейфар.

До України найближчими днями повинен приїхати голова комісії з розслідування авіаційних подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резейфар.

Про це повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело, наближене до розслідування катастрофи літака «МАУ» в Тегерані.

Чому Іран визнав, що збив літак МАУ та чи покарають винних?Міністр закордонних справ Ірану Мухаммед Джавад Заріф попросив вибачення і пояснив, що катастрофа сталася внаслідок людської помилки, припущеної в кризовий період через авантюризм США.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс з Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту перебувало 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

11 січня влада Ірану визнала, що літак «Міжнародних авіаліній України» в Тегерані був збитий військовими.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про домовленості з президентом Ірану Хассаном Рухані про те, що ніхто «не відкрутиться» при визначенні винних за катастрофу збитого в Тегерані 8 січня українського літака, про початок спільної роботи з розшифровки двох «чорних скриньок» і запевнив, що українська держава надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих і допоможе отримати компенсації від Ірану, перевізника і страхових компаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: