Зеленський звернеться до українців щодо ситуації зі збиттям літака МАУ

Читать на русском

У суботу, 11 січня, президент України Володимир Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака МАУ в Тегерані.

У суботу, 11 січня, президент України Володимир Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака МАУ в Тегерані.

Як інформує ОПУ, відеозвернення відбудеться після консультацій глави держави з групою українських фахівців, що працюють на місці трагедії в Ірані, міжнародними партнерами та телефонної розмови з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Також у пресслужбі додали, що оперативний штаб при РНБО, створений за дорученням президента, отримав усі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися та відбуваються в Тегерані.

«На підставі зібраної інформації, завдяки роботі нашої експертної групи, ми мали достатньо інформації, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об’єктивно та в стислі терміни. Політична частина роботи завершена. Наші фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні юридичні процедури», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту перебувало 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: