Літак МАУ намагаються реконструювати - Зеленський

Читать на русском
На даний момент літак МАУ в Ірані намагаються реконструювати для повного завершення розслідування.

На даний момент літак МАУ в Ірані намагаються реконструювати для повного завершення розслідування.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

«Зараз група українських експертів продовжує свою роботу. Для повного завершення розслідування ще потрібно провести ряд дій. Зараз вони намагаються реконструювати літак », - зазначив президент.

За словами Зеленського, він домовився з президентом Ірану, що він видасть наказ - максимально швидко, спільно з українськими експертами, закінчити ідентифікацію тіл загиблих і підготувати їх для повернення в Україну.

«Ми також домовилися про початок спільної роботи з розшифровки двох бортових самописців чорних скриньок. Ми домовилися про повну технічну і юридичну взаємодію, включаючи питання отримання компенсації. Ми домовилися, що ніхто не відкрутиться», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 8 січня літак української авіакомпанії МАУ розбився неподалік від Тегерану приблизно через три хвилини після зльоту з аеропорту «Імама Хомейні». На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Серед жертв катастрофи літака - 11 українців.

Сьогодні, 11 січня, Іранська військово-політична формація Корпус вартових ісламської революції (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу українського літака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: