Суд не продовжив слідство у справі посадовиці ОПУ Кондзелі

Читать на русском
Антикорупційний суд повернув детективу клопотання про продовження строків досудового розслідування у справі можливого шахрайства.
Світлана Кондзеля

Суд повернув детективу Національного антикорупційного бюро клопотання про продовження строків розслідування справи за підозрою директорки Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлани Кондзелі та пособників у шахрайстві.

Таке рішення 2 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

12 листопада 2019 року НАБУ затримало Кондзелю, колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу і ще одну особу. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру у закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Детектив вказував, що строк слідства у цій справі спливає 13 січня, однак завершити його до такої дати не є можливим. Він вказував, що НАБУ необхідно ще провести низку слідчих дій, проте не конкретизував, яких саме. Тому суддя клопотання про продовження строків розслідування йому повернув.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: