Пристайко повідомив, коли в Лондоні відбудеться зустріч щодо збитого літака

Читать на русском
У Лондоні на поточному тижні відбудеться зустріч міністрів закордонних справ п'яти країн, громадяни яких загинули у збитому в Ірані літаку МАУ.

У Лондоні на поточному тижні відбудеться зустріч міністрів закордонних справ п'яти країн, громадяни яких загинули у збитому в Ірані літаку МАУ.

Про це в понеділок, 13 січня, повідомив голова МЗС України Вадим Пристайко, пише пресслужба відомства.

Чому Іран визнав, що збив літак МАУ та чи покарають винних?Міністр закордонних справ Ірану Мухаммед Джавад Заріф попросив вибачення і пояснив, що катастрофа сталася внаслідок людської помилки, припущеної в кризовий період через авантюризм США.

«Через два дні я побачуся з ними в Лондоні, у нас відбудеться зустріч п'яти міністрів закордонних справ країн, де ми домовимося, як наші країни будуть діяти окремо, і спільно, які кроки були зроблені для притягнення винних до відповідальності і як ми можемо допомогти постраждалим сім'ям», - сказав він.

Міністр не уточнив, міністри яких країни братимуть участь у зустрічі, але, ймовірно, крім України мова йде про Великобританію, Швецію, Канаду та Німеччину. В авіакатастрофі також загинули громадяни Ірану і Афганістану.

Раніше з'ясувалося, яка країна розшифровуватиме чорні скриньки Боїнга.

Також нагадаємо, Пристайко повідомив, чи є тиск США на хід розслідування катастрофи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: