Швеція направить до Ірану спецгрупу для допомоги сім'ям жертв авіакатастрофи

Читать на русском
Швеція відправить до свого посольства в Ірані спеціальну групу для надання допомоги у вирішенні питань родичів жертв авіакатастрофи літака МАУ.

Швеція відправить до свого посольства в Ірані спеціальну групу для надання допомоги у вирішенні питань родичів жертв авіакатастрофи літака МАУ.

Про це повідомляє сайт МЗС Швеції в неділю, 12 січня.

Як повідомила голова МЗС Швеції Анн Лінде, спецгрупі може знадобитися день або кілька днів для того, щоб потрапити до Ірану.

«В їхнє завдання входить надати допомогу консульству, наприклад, у контактах із родичами і взаємодії з іранською владою. Ми обговорюємо з іншими міністерствами і відомствами остаточний склад цієї групи», - повідомила міністр.

Також вона зазначила, що для Швеції першочерговим завданням є можливість участі в розслідуванні, забезпечити повернення залишків загиблих додому і компенсації родичам.

Раніше прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен заявив, що Іран має понести відповідальність за збитий літак Boeing компанії МАУ, навіть якщо це сталося помилково.

Відомо, керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, що летів з Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс з Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту знаходилися 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, всі вони загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: