Зеленський провів телефонну розмову з прем’єром Швеції

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єрміністром Королівства Швеція Стефаном Левеном.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єрміністром Королівства Швеція Стефаном Левеном.

Глава Української держави висловив співчуття й переказав слова підтримки для рідних і близьких громадян Швеції, які загинули внаслідок авіакатастрофи в Ірані.

Як перевіряють технічний стан літаків, і хто за це відповідає?Слово і Діло вирішило дізнатися, хто відповідає за технічний стан літака, чи може пасажир дізнатися, чи були пройдені перевірки та як вік судна впливає на його технічний стан.

Зеленський зазначив, що Україна готова максимально долучитися до розслідування причин катастрофи відповідно до норм міжнародного права, зокрема Чиказької конвенції про цивільну авіацію. Він нагадав, що напередодні до Ірану прибула група українських експертів, які будуть залучені до розслідування.

«Ми докладаємо всіх необхідних зусиль для з’ясування причин цієї авіакатастрофи та готові тісно співпрацювати в цьому зі Швецією. Наше завдання – дізнатися правду. Це головне», – сказав президент України.

Зі свого боку Стефан Левен висловив співчуття від народу Швеції та повідомив, що офіційний Стокгольм готовий допомогти всіма можливими засобами у забезпеченні прозорого розслідування.

У РНБО назвали версії аварії літака МАУ в Ірані

Відомо, що Bellingcat вивчить версію про ракетну атаку на український Boeing-737.

Нагадаємо, 8 січня літак української авіакомпанії МАУ розбився неподалік Тегерана приблизно за три хвилини після зльоту з аеропорту «Імама Хомейні». На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв катастрофи літака - 11 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: