У МАУ пояснили, чому не скасували смертельний рейс

Читать на русском
Представник компанії заявив, що аеропорт у Тегерані працював у штатному режимі. У ніч трагедії відбувалися вильоти літаків як до, так і після катастрофи.

Авіакомпанія МАУ не відклала рейс з Тегерана через відсутність інформації про наявність загрози.

Про це повідомив президент МАУ Євген Дихне журналістам на пресконференції в Борисполі в суботу, 11 січня.

«На момент вильоту з аеропорту «Бориспіль» ніякої інформації про можливі загрози в авіакомпанії не було. На момент вильоту з аеропорту в Тегерані також інформації не було і ніяких рішень з боку відповідальних адміністрацій нам не було доведено», - заявив Дихне.

Представник компанії заявив, що аеропорт у Тегерані працював у штатному режимі. У ніч трагедії відбувалися вильоти літаків як до, так і після катастрофи. За його словами, ніхто з пілотів і представників компанії про будь-які погрози не попереджав, хоча місцева влада зобов'язана була закрити аеропорт.

«Відкрийте Flight Radar, там видно, що повітряний простір над Тегераном був відкритий. Туди літають зараз всі авіакомпанії, які й літали. Це не індивідуальні рішення. Є міжнародна практика процедури визначення. Насамперед визначає країна, яка регулює повітряний простір», - заявив Дихне.

За його словами, вони мали інформацію тільки зі ЗМІ. Також він не бачить провини українських державних органів.

Як повідомлялося, у ніч з 7 на 8 січня в столиці Ірану Тегерані розбився пасажирський літак Boeing-737, що належав авіакомпанії МАУ.

Раніше посол Ірану вибачився за слова про те, що літак МАУ не міг бути збитий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: